Microsoft Srbija organizuje okupljanje IT profesionalaca TechDays 2011. Vidimo se 1. juna u ustanovi kulture Vuk Karadžić. Prisustvo događaju je besplatno, uz obaveznu registraciju, požurite sa prijavama.

Nastupam na IT Pro Track-u sa temom Data Warehousing. Počećemo uvodom u Business Intelligence, opisom komponenti BI / DW rešenja. Fokus je na dimenzionalnom modelu podataka, njegovim prednostima i manama pri kreiranju Data Warehouse rešenja, kao i konkretnim primerima iz prakse Delta Sport grupe, vodećeg sportskog maloprodajnog lanca u regionu. Primeri se, ponajviše, odnose na podatke o prodaji i stanju robe u maloprodajama.

U drugom delu baviću se Microsoft BI alatima, mada je Data Warehouse Delta Sporta implementiran na SQL Server 2008 R2, biće priče i o novostima koje očekujemo u novoj verziji SQL Servera Codename “Denali”.

Vidimo se u sredu.


[02.06.2011]

Hvala svima koji su došli na predavanje, kao i organizatoru Microsoft Srbija, nadam se da je bilo zanimljivo i da sam uspeo da prenesem deo iskustva koje smo stekli radeći na BI rešenju Delta Sport grupe.

Kao što sam obećao, prezentacija je dostupna za download. Napominjem da je dozvoljeno koristiti prezentaciju pod licencom creative commons 3.0, uključujući i izmene i dorade, dok god navodite mene kao autora uključujući link do bloga bug.rs. Imajte u vidu da je templejt prezentacije delo korporacije Microsoft i da on nije dostupan pod istom licencom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *