Specijalizovani treninzi o agilnom razvoju softvera

Agile Month – Nov 2015”, kako je originalni naziv, podrazumeva svakodnevne treninge na teme agilnog razvoja softvera tokom meseca novembra tekuće godine.

Do sada su u Srbiji postojali uglavnom sertifikovani kursevi za uloge Scrum Master-a i Product Owner-a, čiji se značaj u implementaciji Scrum-a nikako ne osporava.

Medjutim, usvajanje Scrum metodologije i generalno primena agilnog koncepta razvoja softvera, nije jednostavan proces naročito ako se radi o tranziciji sa tradicionalnog pristupa. Iskustvo kaže da može biti jako „mučan“, naizgled beznadežan i nepotrebno nametnut proces, naročito iz programerskog ugla posmatranja.

Programeri se susreću da drugačijim načinom funkcionisanja tima i često nedovoljnom i neodgovarajućom podrškom i reakcijom business strane projekta. Generalno, timovi se susreću sa brojnim izazovima kada je u pitanju definisanje zahteva Klijenta i određivanje prioriteta realizacije, konstantno unapređenje procesa i merenje učinka, integracija članova tima, blagovremeno reagovanje na promene iz okruženja, primena najboljih inženjerskih praksi, određivanje ali i probijanje vremenskih rokova, kao i vođenje tima koji se samoorganizuje.

Sve su ovo teme specijalizovanih obuka koje su planirane za mesec novembar koji je nazvan Agile Month. Pored sertifikovanih obuka za uloge Scrum Master-a i Product Onwer-a, čiji kvalitet i značaj je već prepoznat godinama unazad i u Srbiji, u ponudi je desetak naprednih kurseva sa specifičnim temama koji treba da olakšaju implementaciju Scrum-a i uopšte agilnih metodologija razvoja. Teme su birane na osnovu istraživanja sprovedenog među relevantnim kompanijama koje su u nekoj od faza implementacije agilnog pristupa.

Agile Month Nov 2015 bug.rs

Kursevi koji su planirani tokom Agile Month – Nov 2015 su:

Predavači na obukama tokom Agile Month-a u novembru su:

  • Petri Heiramo – sertifikovan Scrum Trener od strane Scrum Alliance, dugogodišnji Agile Kouč, sa preko 15 godina iskustva u softverskoj industriji
  • Zoran Vujkov – Agile Kouč u velikom broju kompanija, sertifikovan Scrum Master, sertifikovan SAFe Practitioner, sertifikovan PRINCE2 Practitioner, sa preko 19 godina iskustva u softverskoj industriji
  • Wolfgang Richter – sertifikovan Scrum Professional, Project Management Professional, sertifikovan Coach & NLP Practitioner, sa preko 19 godina iskustva u softverskoj industriji
  • Helmut Steineder – sertifikovan Scrum Master, sertifikovan Product Owner, sertifikovan Coach, ITIL, eTOM, NLP, sa preko 25 godina iskustva u softverskoj industriji.

Specijalizovani kursevi, poznatiji pod nazivom Scrum Extended Education, u svetu su jako popularni i često više vrednovani od sertifikovanih kurseva za Scrum Master i Product Owner uloge, upravo zbog konkretnih tema i praksi koje pokrivaju. U Srbiji su dostupni u organizaciji Puzzle Software, kompanije sa najvećim iskustvom u organizovanju Scrum kurseva u Srbiji i pokretačem Agile Serbia.

 

Pages:

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>