Sve za AGILAN RAZVOJ SOFTVERA na jednom mestu

agile-serbia-logoAGILE-SERBIA, osnovan od strane Puzzle Software kompanije, nastao je u cilju odgovora na sve izazove kompanija na putu da postanu zaista agilne u razvoju softvera. Koučing, treninzi, radionice, skupovi i svi dogadjaji koji su sastavni deo www.agile-serbia.rs postoje da bi se jednostavnije, brže i sa višim rezultatima implementirao najpre Scrum, a zatim i druge agilne metodologije razvoja.

Šta omogućava WWW.AGILE-SERBIA.RS ?

Pružajući godinama regionalnom tržištu mogućnost zvanične Scrum edukacije i sertifikacije pod okriljem Scrum Alliance, Puzzle Software je uvideo da srpskom tržištu nedostaje “edukativni centar” koji će na jednom mestu da objedini AGILE edukaciju i implementaciju. Kompanijama koje su odlučile da postanu zaista agilne u svojim razvojnim procesima, potrebno je olakšati proces usvajanja agilnih metodologija, prvenstveno Scrum-a kao najzasupljenije, i ukazati na jednostavne načine za prevazilaženje svih izazova na tom putu. Oni su manje ili više vezani za određenu fazu životnog ciklusa razvoja softvera, za komunikaciju u timu, otpor ka promenama, strah od transparentnosti i slično.

Ukratko, Agile Serbia omogućava:

agile-serbia-topics

Novinu na srpskom tržištu, koju Agile Serbia donosi, zapravo predstavljaju specijalizovani treninzi posvećeni pojedinim problemima sa kojima se timovi u kompanijama susreću prilikom usvajanja Scrum-a ili miksa agilnih metodologija razvoja softvera.

Kompanijama, kao i pojedincima, je obezbeđena dodatna edukacija kroz treninge koji detaljno obrađuju pojedine faze agilnog razvoja i ukazuju na primenu principa, tehnika i najboljih praksi na kojima se agilan pristup temelji.

Ukoliko se kompanije ipak odlučuju za internu edukaciju zaposlenih, putem Agile Serbia, na raspolaganju su im usluge eksperata (kouča) u ovoj oblasti. Agile Coaches su dokazani eksperti u implementaciji agilnih metodologija kroz razne projekte i kompanije koje su se suočile sa anti-agile ponašanjima u svojim timovima. Oni poseduju istovremeno znanje iz teorije i iskustvo iz prakse. Pored savršenog razumevanja agilnih principa i najboljih praksi, oni su iskusni u implementaciji Scrum-a u realnom poslovnom okruženju. Njihov glavni zadatak jeste da usmere organizacione transformacije u kompaniji ka agilnim postulatima i to kroz posmatranje snaga i slabosti timova i uočavanje mogućnosti adaptacije i poboljšanja.

Osim toga, Agile Serbia omogućava i manje formalno upoznavanje sa najboljim praksama agilnog razvoja kroz razne vidove okupljanja. Od kraja 2014. godine organizovano je nekoliko besplatnih radionica čiji je cilj bio detaljnija razrada tema vezanih za implementaciju Scrum-a. Organizovanje radionica vodjenih sertifikovanim Scrum trenerima i neformalnih okupljanja moderiranih od strane Agile Coach-a će se nastaviti i u budućnosti. Formirana Scrum zajednica u Srbiji je takodje i odlično mesto za razmenu znanja i iskustava stečenih tokom implementacije agilnih metodologija u sopstvenom poslovnom okruzenju.

Zavisno od Vašeg profesionalnog usmerenja i okruženja u kom radite, Agile Serbia je tu da obezbedi kvalitetnu edukaciju kada je u pitanju implementacija Scrum i drugih agilnih metodologija razvoja softvera. Proverite o čemu se radi i odaberite trening koji najviše odgovara Vašem profesionalnom profilu ili kompaniji – SCRUM EXTENDED EDUCATION. Postanite deo “agilne populacije” u Srbiji, diskutujte o izazovima sa kojima se susrećete, pitajte eksperte za podršku i lakši način prevazilaženja istih, razmenite iskustvo sa kolegama koji su u istoj situaciji ili su na korak ispred. Ukoliko Vam online zajednica više odgovara, priključite se grupi SCRUM – primena, edukacija i sertifikacija, te “iz fotelje” pronađite informacije i odgovore na pitanja vezana za Scrum i Agile edukaciju i implementaciju.

Pages:

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>